Heidi Perks - Aki másnap vermet ás

A történet alapvetően egy tűzesetet vizsgál, ahol jelen időben a nyomozót láthatjuk, aki kikérdezi az épületben dolgozókat, míg a mellék szálon megismerjük a szereplőket két hónappal korábbról indulva.  

Izgalmas a kérdés, hogy vajon ki és miért gyújtogatott a munkahelyén. Mindneki gyanús, de főleg két nő volt számomra az, akik elkövethették a büntettet, Mia, az új alkalmazott és Janine, a vezérizgató felesége. Mégis sokkal jobban lekötötte a figyelmem az, ahogy az egyes szereplők a napi problémáikkal küzdenek meg, pedig engem nem is érdekel a gyereknevelés, vagy egy házasság működése.
Ennek ellenére Laura és Nate kapcsolata nagyon szimpatikus volt. Laura fél évvel a szülés után visszament dolgozni, és nem csak a gyereke hiányával kellett megküzdenie, de az újonccal is, akit csak ideiglenesen akart felvenni a helyére, a nő azonban lenyúlta a munkáját. Mindeközben a férje marad otthon a babával és végzi el a házimunkát úgy, hogy habár kicsit hiányzik neki a munkája, egyetlen rossz szava sincs.

A fordulat a végén meglepő, habár mire odaér az ember már sejthető. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól alakul ez a történet és hogy két nap alatt elolvasom. Szerettem és meglepett. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések