Stephen King - Tündérmese


Jó volt visszacsöppenni egy King világba rengeteg idő után. Már az első pár mondat után felrémlett a hangulat és a stílus. Ezt a történetet olvasva újra kiderült, hogy nem az a tipikus horror szerző, ő teljesen máshogy közelíti meg a zsánert.

A könyvben Charlie életét ismerjük meg, aki egy tizenhét éves srác és az apjával él együtt. Az édesanyját korán elvesztette, ami mindkettejüket megviseli, az apja emiatt az alkoholba menekül, míg a fiú próbál vigyázni rá és önállóan boldogulni. 

Aztán egy napom egy morgós idősember, Howard Bowditch segítségére siet, aki leesett a létráról. Amíg az idő úr kórházban van, Charlie gondoskodik a kutyájáról, Radarról és a házról. Miután Howard nem tér haza a kórházból, elkezdődik Charlie kalandja, amint rábukkan egy átjáróra egy másik világba a fészerben.

Ebben a másik országban megismert karakterek méltó emléket állítanak számos ismert történet, mint a Grimm testvérek meséi például. 

Nagyon izgalmas, ahogy Charlie ebben a világban boldogulni próbál. Fő célja, hogy visszafiatalítsa a kutyust, aki egyre rosszabb bőrben van időskorára. Izgalmas, letehetelen, sokrétű történet, amiben habár vannak hosszú, bonyolult leírások, végig fogva tartja a figyelmet. Nagyon hiányzott már King világa, pedig jó néhány olvasatlan könyve várakozik a polcon, bármikor rányúlhatnék. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések